Vacature Douane Declarant (fulltime) - Rotterdam

Functieomschrijving:

Waalhaven Douane Service BV (WDS) is gespecialiseerd in alle voorkomende douane-werkzaamheden die betrekking hebben op import en export, en heeft vestigingen in Rotterdam en Born. Voor onze vestiging in Rotterdam zijn wij op zoek naar een fulltime Douane Declarant die ons team komt versterken.

Als Douane Declarant verricht je douaneformaliteiten voor in-, door- en uitvoer van goederen, middels een juiste en tijdige afhandeling van douaneformaliteiten die in lijn zijn met een correcte uitvoering van de regelgeving. Hierbij zorg je voor een correct verwerkte administratie binnen de gestelde termijnen en infomeer je deskundig klanten en medewerkers over douaneaangelegenheden. Daar Waalhaven Douane Service BV AEO gecertificeerd is, ben je als Douane Declarant medeverantwoordelijkheid voor de veiligheid en integriteit van de totale administratieve afdeling en fysieke behandeling van de goederen. Dit is vanaf het moment dat het onder de verantwoordelijkheid van WDS komt, tot het moment dat een opdracht is uitgevoerd. Zo werken wij volgens de Europese richtlijnen en tevens alle veiligheidsinstructies zoals beschreven in de Safety & Security handleiding om de AEO status te behouden.

Werkzaamheden

Als Douane Declarant behoren onderstaande taken onder andere tot je dagelijkse werkzaamheden:

  • vervaardigen van alle voorkomende douane aangiftes voor (grensoverschrijdend) vervoer conform wettelijke voorschriften,
  • dossierinstructies opstellen voor het juist afhandelen van import / export transacties en bijbehorende documenten,
  • verzamelen van aanvullende informatie ten behoeve van douane technische en fiscale aangiften,
  • signaleren van onregelmatigheden op douanegebied en deze rapporteren aan de leidinggevende,
  • goede samenwerking met de operationele afdelingen voor een optimale dienstverlening aan de klant,
  • bijhouden van de administratie inzake de douaneformaliteiten in een geautomatiseerd systeem,
  • beantwoorden van vragen van klanten en adviseren inzake operationele douaneaangelegenheden,
  • zowel intern (en eventueel extern) aanspreekpunt met betrekking tot douaneformaliteiten.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiast en energiek persoon die 38-uur per week beschikbaar is. Je bent in het bezit van een MBO-diploma, aangevuld met een diploma Declarant. In eerdere functie(s) heb je minimaal 3 jaar ervaring opgedaan als Declarant o.g.v. in-, door- en uitvoer van goederen waaronder fytosanitair en veterinair. Je bent op de hoogte van de douanewetgeving, weet hoe je goederen moet indelen en hebt een basiskennis van expeditie, transport en logistiek. Je bent gewend om te werken met MS Office en kan je goed overweg met andere IT applicaties. Je herkent jezelf als betrouwbaar en nauwkeurig, en je hebt een kwaliteitsgerichte en flexibele instelling. Je beschikt over goede sociale vaardigheden en je bent servicegericht ingesteld. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend. Kennis van Engelse taal is gewenst.

Aanbod

De juiste kandidaat bieden wij een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden in een open en informele werksfeer. De beloning is marktconform, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. een dertiende maand, collectieve ziektekostenverzekering waarbij wij maandelijks een deel vergoeden, collectieve pensioenregeling en kortingen op diverse verzekeringen.

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Stuur dan een korte motivatie email samen met je cv naar: career@waalhaven-group.nl.

Meer informatie over onze organisatie vind je op onze website www.wds-customs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van de advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Back