Cookie preferences
SettingsI agree

WDS - Met een omweg in Douanezaken

04 July 2017

Bron: Mainport, nr. 3, juni/juli 2017 > hart voor de haven, Tekst Erik Stroosma, Beeld Ries van Wendel de Joode, MET EEN OMWEG IN DOUANEZAKEN - Zijn ouderlijk huis keek uit op de Nieuwe Maas. In zijn familie werkt(e) bijna iedereen in de haven of het transport. Als kok en banketbakker was Peter van der Pluijm (44) aanvankelijk een vreemde eend in de familiebijt. Met een omweg kwam hij alsnog in de haven terecht. Bij Waalhaven Douane Service (WDS) kreeg hij de kans om zich te bekwamen in douanezaken. Die kans greep hij.

Twaalf jaar werkt Peter van der Pluijm inmiddels bij WDS in Rotterdam. Bij het bij Barge Center Waalhaven gelegen kantoor klom hij in die tijd op van douaneterminalmedewerker tot supervisor. Daarnaast vervult hij er de aan de AEO-certificering verbonden functie van safety & security manager. Inmiddels weet hij beter, maar er was een tijd dat Van der Pluijm zich niet kon voorstellen dat werken op kantoor ook vermoeiend kan zijn. ‘Die gedachte ging inderdaad weleens door mij hoofd als ik zware zakken bloem aan het sjouwen was’, beaamt hij. ‘Voordat ik hier begon, heb ik altijd met mijn handen gewerkt. Al vanaf de lagere school wilde ik kok worden. Ik ben naar de horecavakschool gegaan en heb daar de opleiding tot kok en kelner gevolgd. Daarna ging ik via het leerlingstelsel als kok aan de slag bij een restaurant. In diezelfde periode leerde ik mijn vrouw kennen, Katja. Hoewel ik toen pas 17 of 18 was, wist ik zeker dat zij de vrouw was waarmee ik oud zou worden. Lees meer: Hart voor de haven / Peter van der Pluijm

Back